Home » Challenge

Ze zeggen wel eens dat de gekste ideeën op een bierviltje worden bedacht. In het geval van GEBA Galibier was dit letterlijk zo. Op een vrijdagmiddagborrel ergens in het voorjaar werd de aanzet gegeven tot deze spectaculaire teambuildingschallenge. Gezamenlijke interesses, voetbalblessures en de nodige biertjes vormden de juiste ingrediënten. Wat zou er beter zijn voor de moraal binnen het team van GEBA Trans dan met z’n allen een sportieve topprestatie neer te zetten? Laten we  relatief ongetraind een berg uit de Tour de France op te fietsen! En hoe mooi zou het zijn dit dan te koppelen aan een goed doel! Het idee van GEBA Galibier was geboren….

Onze challenge bestaat uit een intensief trainings- en begeleidingstraject van negen maanden waarin we worden bijgestaan door topsportinstituut Performenz Venlo en sportdocent maar vooral wielrenfanaat Marc Routs. Zo’n 100 tot 120 trainingsmomenten moeten deze onervaren wielertoeristen klaarstomen voor het echte werk op zondag 8 juni 2014.

Op die dag wacht de Col du Galibier. Een echte Alpenreus die ons voert tot 2645 meter hoogte. De beklimming die we doen voert ons vanuit Allemont via de Col du Lautaret naar de Galibier. De Lautaret heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 3 tot 4% maar dan wel 34 kilometer lang! Een goede opwarmer zullen we maar zeggen.

Eenmaal voorbij het monument van Henri Desgrange (de organisator van de eerste Tour de France in 1903) schieten de percentages naar de 7,5% gemiddeld met op het laatst zelfs stukken van 10% erin. ‘De laatste loodjes’ zullen we maar zeggen. Deze martelgang duurt dan nog 8 kilometer. Al met al een hele serieuze opgave voor het GEBA Cycling Team.

bekijk hier hoe Andy Schleck in 2011 de Touretappe wint op de Col du Galibier: